Skip to main content

Microsoft past strenger spambeleid toe, wat gevolgen heeft voor gebruikers van Office 365. Microsoft laat e-mails die dezelfde geadresseerde als afzender hebben niet meer toe. Je krijgt dan een foutmelding die aangeeft dat de e-mail mogelijk met een vals adres verzonden is. Dit is vooral van toepassing bij formulieren op websites en voor op een verkeerde manier verstuurde nieuwsbrief.

Waarom wordt het spambeleid strenger?

Microsoft geeft aan dat zij door zogenaamde ‘phishing’ en ‘spoofing’ aanvallen haar spambeleid heeft aangepast. E-mails die van nepafzenders komen, worden op deze manier geblokkeerd. Het spambeleid van Microsoft bestaat uit een aantal fraudedetectiecontroles. Als een e-mail niet door deze controle komt, kan de ontvanger deze ook niet zien. De e-mail wordt in feite niet verzonden. Hoewel dit voor de afzender wel zo lijkt.

Wat betekent dit voor mijn website?

Als je een contactformulier op je website hebt staan, kan het gebeuren dat de e-mails die via dat formulier verzonden worden niet door de fraudedetectiecontrole heen komen. Dat betekent dat je de e-mails niet ontvangt. Het versturen van e-mails naar hetzelfde domein wordt als ‘spoofing’ gezien in het spambeleid van Microsoft. Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat Microsoft de e-mails als ‘veilig’ herkent. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van Sandgrid. dWise kan je meer vertellen over deze betaalde optie en ondersteuning bieden bij het instellen van Sandgrid.

Hoe weet ik dat e-mails niet aankomen?

Een terugloop in het aantal ontvangen e-mails gedurende de afgelopen dagen kan erop wijzen dat je actie moet ondernemen. Een telefoontje van een klant die naar een reactie vraagt op zijn verstuurde e-mail, die jij niet ontvangen hebt, kan ook een teken zijn dat de e-mails niet goed aankomen.

Ik ontvang geen e-mails, wat nu?

Als blijkt dat je geen e-mails meer ontvangt door het strengere spambeleid van Outlook, kan je het beste contact opnemen met de partij die je website beheert. dWise voorziet ook in domeinhosting en kan ervoor zorgen dat je e-mails veilig door de fraudedetectiecontrole komen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voorbeeld van een foutmelding.