Skip to main content

Mijnbuitenritten.nl

Door 5 juni 2019januari 15th, 2020Algemeen

MijnBuitenritten.nl

Paardrijden in de buitenlucht… heerlijk! Een mening die ik, Marleen Bijnen, en Willem Wouters delen. In de periode van juni 2017 t/m juni 2019 ben ik op initiatief van Willem actief aan de slag gegaan met MijnBuitenritten.nl. Een blog met verhalen over buitenritten op verschillende locaties in Nederland. Via deze weg kwam mijn hobby paardrijden samen met de opleiding communicatie die ik destijds aan Fontys Hogescholen volgde. Een mooie manier om mijn schrijfvaardigheid te verbeteren en in gesprek te komen met verschillende manege-eigenaren. Met MijnBuitenritten.nl maakte ik kennis met de hippische wereld. Een wereld waar ik ooit met het vak communicatie mijn geld hoop te verdienen.

Sfeer beschrijven

Door te schrijven over mijn ervaringen en ontmoetingen wilde ik aandacht geven aan de vele mooie plekken waar je kunt buitenrijden. Schitterende natuur, kilometerslange ruiterpaden, een afwisseling van bossen, heides, duinen en stranden. En aandacht voor de paardenbedrijven die dit mogelijk maken. Er ging veel tijd zitten in het zoeken en navragen om goede plekken te vinden. Ik wilde de sfeer en het karakter zo goed mogelijk schetsen in mijn verhalen. Foto’s en video’s maakte ik nauwelijks. Dit was een bewuste keuze. Ik wilde sfeer beschrijven en hoopte dat mensen die hier enthousiast van werden, zelf een kijkje zouden gaan nemen bij het paardenbedrijf.

Leerweg

De blog MijnBuitenritten.nl heeft me veel geleerd. Op het gebied van initiatief nemen, communicatie en teksten schrijven. Daarnaast gaf het me een mogelijkheid om mijn eigen creativiteit kwijt te kunnen en zélf keuzes te maken over onderwerpen als webdesign, fotografie en tekststijl. Tot slot heeft de blog mij geholpen tijdens mijn afstuderen. Docenten waren erg enthousiast over het initiatief en de opgedane ervaring in de praktijk.

Bezoek MijnBuitenritten.nl