Skip to main content

Escaperoute Meierijstad

Soms krijgen we de ruimte om zelf een project op te starten. Dat geeft vrijheid en de mogelijkheid om vanuit persoonlijke passie aan de slag te gaan. Escaperoute Meierijstad was voor ons zo’n project. Escaperooms zijn ons ding. Samen hebben we al veel escaperooms opgelost. Om er dan zelf een te bouwen is een toffe uitdaging. En trots dat we zijn op het resultaat: een openlucht escaperoom in Meierijstad bij het Goeie Leven!

Bekijk de website van Escaperoute Meierijstad

Kernwoorden

Escaperoom
Samenwerking
Uitdaging
Teamprestatie
Creativiteit

Over de route

Ga terug in de tijd en ontdek wat er in Meierijstad is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met een escaperoute bij en rondom camping Het Goeie Leven wordt je meegenomen naar de verhalen van toen. Los puzzels op, geniet van de omgeving en ga naar het punt waar alles samen komt. Je speelt de escaperoute via de website en vult daar de antwoorden van de opdrachten in. Met  landkaarten, foto’s, persoonsbewijzen en vluchtgegevens waan jij je volledig in de ingrijpende gebeurtenissen die op deze plek plaatsvonden.

Escaperoute Meierijstad is ontwikkeld door VVV Noordoost Brabant en dWise met ondersteuning van Gemeente Meierijstad. Het project is mede mogelijk gemaakt door Brabant Remembers en het VFonds.

In de media

Verschillende media berichtten over Escaperoute Meierijstad. Benieuwd? Bekijk de artikelen op hun websites via onderstaande links.

Omroep MeierijBrabant RemembersBrabantse AvonturenBrabants DagbladMeierijstad nieuws

Het Goeie Leven

In 1944 werden met Operatie Market Garden honderden Amerikaanse Airborne-parachutisten gedropt, onder andere boven de heidevelden van Schijndel, op wat nu de Vlagheide heet. Deze parachutisten moesten enkele bruggen veroveren zodat het leger vanuit het zuiden over de Corridor naar Duitsland op kon rukken. In de nabije omgeving van het Goeie Leven heeft dus veel plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met de escaperoute kom je langs verschillende locaties waar gebeurtenissen daadwerkelijk plaatsvonden.

Op de plek die tijdens Operatie Market Garden bekend stond als Dropzone A, ligt 75 jaar later camping het Goeie Leven. De ideale plek als start- en eindpunt van de escaperoute, waar je in de bistro en op het terras ook nog kunt genieten van een hapje of drankje.

Meer over het Goeie Leven
dWise - Het Goeie Leven

Escaperooms

Samen op zoek naar oplossingen

Als team is het ook tof om uitdagingen aan te gaan. Escaperooms zijn daar een perfecte plek voor. Onder tijdsdruk moet ieder zijn of haar rol vinden om puzzels te vinden, op te lossen en het verhaal te ontrafelen. We hebben samen al verschillende escaperooms tot een goed einde gebracht en zijn nu zelfs de uitdaging aangegaan om er zelf een te bouwen. Maar dan anders, natuurlijk. Escaperoute Meierijstad!