Skip to main content

Serverbeheer

Altijd online met een server

Wil je bestanden en/of programma’s kunnen delen en altijd beschikbaar hebben voor meerdere gebruikers? Dan kan het werken met één of meerdere servers een slimme keuze zijn. Er zijn veel diensten online af te nemen, maar er zijn ook genoeg redenen om voor een lokale server te kiezen.

Monitoring en onderhoud
Voor servers controleren wij dagelijks de systeemprocessen. We lezen de mails uit die de server automatisch stuurt, en weten hoe we deze moeten interpreteren. Op die manier kunnen we indien nodig preventief actie ondernemen en zorgen we ervoor dat de server optimaal blijft draaien. Naast de dagelijkse monitoring voeren wij maandelijks updates uit van het besturingssysteem en standaard software.

Daarnaast willen we op zijn minst één keer per jaar groter onderhoud uitvoeren. Aan het einde van het onderhoud krijgt je nieuwe documentatie toegestuurd, samen met een rapportage van het onderhoud. Hieronder lees je meer over het onderhoud en de documentatie.

VPN-verbinding
Eén van de voordelen van een server is, dat je gemakkelijk op afstand kunt werken. Via een VPN-verbinding (Virtual Private Network) wordt een beveiligde verbinding gemaakt tussen je (thuis)computer en de server. Op die manier kun je al je mappen, bestanden, programma’s en zelfs de printer gebruiken alsof je op kantoor bent.

Serveronderhoud

Het serveronderhoud duurt een uur tot anderhalf uur per server en kan in de meeste gevallen op afstand worden uitgevoerd. Bij serveronderhoud kun je onder andere denken aan de volgende punten:

 • Opschonen van schijfruimte
 • Controleren van de integriteit van databases
 • Uitgebreid controleren van backups
 • Updaten van besturingsdrivers
 • Bijwerken van documentatie
 • Virusscanner-software updaten
 • Uitgebreid scannen op virussen en kwetsbaarheden

Computeronderhoud

Computeronderhoud kost ongeveer drie kwartier per computer en wordt op locatie uitgevoerd. Bij het uitvoeren van computeronderhoud komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • In overleg verwijderen van niet gebruikte software
 • Opschonen van lokale profielgegevens
 • Updaten van besturingssysteem, software en drivers
 • Controleren van beveiligingsinstellingen, zoals antivirus, firewall
 • Bijwerken van documentatie

Stappen

dWise Computers
Concept
dWise Computers
Vormgeving
dWise Computers
Technische realisatie
dWise Computers
Inhoud & Opmaak
dWise Computers
Optimalisatie

Team

DaveAaron

Samenwerken is een keuze, geen verplichting

Computergebruik

Bijna alle systeembeheerders werken met servicecontracten: vaste periodieke betalingen voor onderhoud en wijzigingen. Bij dWise zijn we hier geen voorstander van, omdat we vinden dat beslissingen altijd bij jou als klant horen te liggen. Als je tevreden bent en geen wijzigingen wilt, dan is dat jouw goed recht. En dan wil je daar dus ook niet voor betalen. In de wereld van computers zijn veranderingen aan de orde van de dag. Als je zou willen, zou je bijna wekelijks verbeteringen kunnen doorvoeren. Maar weegt dat altijd op tegen de kosten? Naar onze mening niet.

Af en toe een goed gesprek over de gang van zaken binnen het bedrijf, de vernieuwingen op computergebied en samen een afweging maken wat nuttig is, dat is onze manier van werken. Geen wijzigingen, geen kosten.

Geen SLA’s (service level agreements)

Een SLA wordt afgesloten om onder andere de responstijd van de systeembeheerder vast te leggen. Daarvoor worden de mogelijke computerproblemen gecategoriseerd en bij elke categorie wordt een responstijd vastgesteld. Onze ervaring is dat SLA’s niet de garantie bieden die zij lijken te bieden. Ons idee? Wij zullen alles doen wat wij kunnen om onze klanten in alle omstandigheden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij helpen klanten zoals wij zelf geholpen zouden willen worden. En daarbij is onze goede naam ons zoveel waard dat wij er niets aan gelegen laten liggen.

De Paal Parket

dWise Computers verzorgt het serverbeheer voor De Paal Parket. Waar zij voorheen een NAS-server hadden, een ‘mini-server’, maken ze nu gebruik van een reguliere server met alle mogelijkheden en opties die daarbij horen. Deze maakt het bijvoorbeeld mogelijk om met meerdere mensen op dezelfde computer te werken.

Meer over de Paal Parket
dWise Computers - de Paal Parket

Carpet Making

Carpet Making maakt gebruik van een server, die wij beheren en monitoren. Onder andere hun boekhoudprogramma en de aansturing van hun machines draaien op deze server. Wij checken dagelijks of de server nog optimaal functioneert. Daarnaast zorgen we er maandelijks voor dat de nodige updates geïnstalleerd worden en bekijken we of de back-ups nog goed verlopen. Moet er iets gebeuren aan de server, dan zorgen we er uiteraard voor dat het gebeurt.

Meer over Carpet Making
dWise Computers - Carpet Making

Impact Entertainment

dWise Computers verzorgt voor Impact Entertainment het serverbeheer. Op deze server draait bijvoorbeeld het crm-systeem van Impact en de server zorgt ervoor dat alle werkplekken van het impresariaat eenvoudig centraal te beheren zijn. Een tijdje geleden is de grotere server die Impact voorheen had, vervangen door drie nieuwe servers, die bestaan uit één fysieke server en twee virtuele servers. Het voordeel hiervan is, dat bij problemen aan de fysieke server, de virtuele servers aangesloten kunnen worden op een (andere) computer.

Meer over Impact Entertainment
dWise Computers - Impact Entertainment

SKS de Plu

De Plu maakt gebruik van een server die wij beheren, zodat zij gebruikers centraal kunnen beheren en bestanden eenvoudig kunnen delen. De verschillende gebruikers hebben verschillende rechten om bijvoorbeeld (sub)mappen in te kunnen zien en/of te kunnen delen, die gemakkelijk toegekend kunnen worden aan de betreffende gebruikers. De Plu maakt gebruik van een zogenaamde ‘micro-server’: een fysiek wat kleiner apparaat, dat de mogelijkheden biedt van een server.

Meer over SKS de Plu

Werkgebied van dWise Computers

Om de kwaliteit van onze service te kunnen waarborgen, bieden wij systeembeheer aan in een straal van 10 kilometer rondom Schijndel en Sint-Oedenrode.

Grofweg wordt ons werkgebied dus omsloten door Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Veghel en Uden. Uitzonderingen kunnen altijd, zolang je er rekening mee houdt dat het voor ons lastiger wordt om snel langs te komen.

Om de plaatsen maar even bij naam te noemen: wij leveren ondersteuning voor bedrijven in Schijndel, Wijbosch, Gemonde, Boxtel, Sint Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum, Heeswijk, Dinther, Sint Oedenrode, Olland, Boskant, Nijnsel, Son en Breugel, Best, Liempde, Eerde, Veghel en Zijtaart.

dWise Computers Werkgebied