Blog

Verhalen achter ons werk, publicaties en tips!

Zalig kerstontbijt

Door Nieuws, Team

Al enkele weken staan er twee kerstbomen in ons kantoor. Niet iedereen was daar even blij mee… Een ideetje van onze KerstKommissie, Margot en Marleen. Met alleen kerstbomen was er, volgens de KerstKomissie, nog niet voldoende kerstsfeer. En zo werd een heus kerstontbijt georganiseerd.

Lees meer

Erkend SBB leerbedrijf

Door Nieuws

dWise is een erkend leerbedrijf bij het SBB, sinds het ontstaan ervan in 2014. Op 29 oktober 2018 evalueerde SBB de erkenning van dWise als leerbedrijf. Uit deze evaluatie blijkt dat de SBB verheugt is dat dWise de komende vier jaar mbo-studenten wil blijven opleiden in de praktijk.

Lees meer

dWise Herfsttoernooi

Door Nieuws

We kijken terug op een sportief dWise Herfsttoernooi bij T.C. Skinlo. Veel deelnemers deden opnieuw mee aan het jaarlijkse tennistoernooi. Zowel voor ons, als organisatie, als voor andere deelnemers is het een stimulans om te zien dat de animo zo groot is. Het draagt enorm bij aan de gezellige en sportieve sfeer die we tijdens het toernooi ervaren hebben. Bedankt daarvoor!

Lees meer
dWise Applicaties

Team zoekt webontwikkelaar!

Door Vacatures

Wij zijn op zoek naar een webontwikkelaar voor ons jonge en enthousiaste team. Als webontwikkelaar werk je voornamelijk aan het realiseren van klantgerichte oplossingen met Sansa, het door onszelf ontwikkelde raamwerk. Bij dWise werken we met veel plezier en een fijne teamspirit. Regelmatig staat er een teamuitje op de planning om elkaar beter te leren kennen. We werken hier niet zomaar aan klantgerichte en technische oplossingen… we hebben van onze hobby, ons werk gemaakt.

Lees meer

Vacature webontwikkelaar

Door Vacatures

Als webontwikkelaar werk je voornamelijk aan het realiseren van klantgerichte oplossingen met Sansa, het door onszelf ontwikkelde raamwerk. Een belangrijk onderdeel van je werk is het omzetten van vraagstukken van de klant in passende technische oplossingen. Je bent continu bezig met het maken van de technische vertaalslag tussen bedrijfsprocessen en online technieken.

Naast klantgerichte oplossingen werk je ook aan het uitbreiden en/of verbeteren van het Sansa-raamwerk. Je krijgt volop kansen om jezelf te ontwikkelen en kunt mogelijk doorgroeien tot ‘product owner’ van Sansa.

Lees meer

Opening Let’s Play

Door Nieuws

Binnen SKOPOS is een inspirerende en prikkelende plek gecreëerd waar kinderen zich keer op keer kunnen verwonderen. Let’s Play bestaat uit vier ruimtes die allemaal een onderneming op zich zijn. Leerkrachten en ondernemers denken na over de inhoud, didactiek, materiaal, expertise en doorontwikkeling. Op 4 en 5 oktober werd de bijzondere locatie van Let’s Play officieel geopend. dWise was aanwezig en Willem Wouters gaf een presentatie aan ondernemers en leerkrachten.

Lees meer

WordPress 5.0 met Gutenberg

Door Nieuws

Naar verwachting wordt in november dit jaar de nieuwe versie van WordPress gelanceerd met daarin de Gutenberg-editor. Deze editor brengt voor- en nadelen met zich mee. Een nadeel is dat sommige thema’s en plugins de editor niet ondersteunen. Dit kan ervoor zorgen dat de opmaak van je website plots verloren gaat. Om dat te voorkomen én om wat meer duidelijkheid over de Gutenberg-editor te verschaffen, vertellen we je er in deze blog meer over.

Lees meer

ASML wereldrecord

Door Nieuws

ASML wil nieuw personeel werven met een advertentie. De advertentie is alleen niet met het blote oog te zien. De advertentie moet technische studenten aanspreken. Willem Wouters mocht als controleur van het Guiness Book of Records aanwezig zijn bij de recordpoging tot kleinste advertentie ter wereld van ASML.

Lees meer

Het dWise team op pad!

Door Team

Een fijne samenwerking met onze collega’s bij dWise vinden we erg belangrijk. Regelmatig gaan we dan ook met zijn allen iets doen. Meestal verspreiden we dat over het hele jaar. Maar dit keer hadden we toevallig in korte tijd twee hele leuke uitjes. Op zondag 8 juli gingen we ter ere van het 15-jarig jubileum van dWise naar festival We Are Electric in Liempde en op dinsdag 10 juli gingen we de uitdaging van een Escape Room in Eindhoven aan. Twee toffe uitjes!

Lees meer
Spambeleid Microsoft

Strenger spambeleid

Door Nieuws

Microsoft past strenger spambeleid toe, wat gevolgen heeft voor gebruikers van Office 365. Microsoft laat e-mails die dezelfde geadresseerde als afzender hebben niet meer toe. Je krijgt dan een foutmelding die aangeeft dat de e-mail mogelijk met een vals adres verzonden is. Dit is vooral van toepassing bij formulieren op websites en voor op een verkeerde manier verstuurde nieuwsmails.

Lees meer
SSL certificaat avg

SSL-certificaat

Door Nieuws

Het SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht. Door middel van zeer sterke encryptie (het versleutelen van bestanden) kan vertrouwelijke informatie niet worden onderschept of aangepast. Voorzichtig omgaan met vertrouwelijke informatie van websitebezoekers is altijd al belangrijk geweest. De Algemene Gegevens Verordening  (AVG) zorgt ervoor dat organisaties opnieuw kritisch kijken naar de manier waarop zij met vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens omgaan.

Lees meer

Beursvloer Meierijstad 2018

Door Nieuws

De beursvloer staat in het teken van verbinding. Verbinding tussen bedrijven die graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren en instellingen, verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning. PR en communicatie was een populair thema, waar wij veel vragen over gekregen hebben.

Lees meer

Schijndelse ondernemers

Door Nieuws

Na vier jaar als voorzitter van het Schijndels Netwerk voor Ondernemers (SNO) droeg Piet Snelleman zijn rol als voorzitter over aan Willem Wouters. Willem wil de komende jaren de nadruk leggen op het delen van kennis en ervaringen.

Lees meer
Teambuilding dWise

Teambuilding

Door Team

Uitdagingen gaan we niet snel uit de weg… en we staan er altijd voor open om ons team beter te leren kennen. Een uitje onder het mom van teambuilding. Omdat we al veel op kantoor zitten, zoeken we graag de buitenomgeving op of gaan samen sporten.

Lees meer

SchoolClass2BusinessClass

Door Nieuws

From SchoolClass 2 BusinessClas een project waar leerlingen van het Fioretti College in Veghel kennismaken met ervaren ondernemers uit Meierijstad. Juliën Koog, teamleider economie van het Fioretti College opende de startbijeenkomst van het project met de vraag: “Wat is er nodig om een eigen bedrijf te starten en om ondernemend te zijn?”

Lees meer
Beursvloer Schijndel dWise

Beursvloer

Door Nieuws

Op dinsdag 11 oktober 2016 is de eerste Beursvloer in Schijndel georganiseerd. De Beursvloer is er voor instellingen, verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen. Aan de andere kant is de Beursvloer er voor bedrijven en serviceclubs die een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan de (lokale) samenleving.

Het is een vrolijke middag geweest met ontzettend veel leuke ontmoetingen. Met de breedte van onze dienstverlening wilden veel mensen graag met ons om tafel. Het was dan ook goed dat we met zijn tweeën gegaan zijn, hoewel we nog het idee hebben dat de tijd te kort was.

Ondertussen hebben we al de nodige vervolggesprekken gehad. Met de Vincentiusvereniging, met de Seniorenraad Meierijstad, met de vrienden van het Heestershuis. We zijn blij met de nieuwe contacten en het feit dat wij iets bij kunnen dragen aan de oplossingen van hun vraagstukken.

foto: Lieke van Grinsven

Stage Marleen Bijnen

Door Ontwikkeling

In de periode februari 2016 t/m juni 2016 heb ik genoten van een geweldige stage bij dWise: een organisatie waarbij kennis en kritisch denken centraal staan. Ik studeer communicatie bij Fontys Hogescholen te Eindhoven en heb stagegelopen bij een IT bedrijf… “Een aparte combinatie”, zoals mijn stagedocent zei. Maar… Ik heb in het afgelopen jaar meer over communicatie en mezelf geleerd dan ik ooit had durven dromen.

Lees meer
Deeldag social marketing

Deeldag Social Marketing

Door Ontwikkeling

Maandag 20 juni vond de deeldag Social Marketing plaats. Na eerdere deeldagen was er de vraag om verdieping in volgende bijeenkomsten. Die hebben we gevonden in een samenwerking met Samantha De Caluwé en Mariela Battistella van eBirds. Zij namen ons mee in de wereld van Facebook & Instagram en Twitter & LinkedIn. In groepjes hebben we geleerd hoe je deze social media kanalen zakelijk kunt inzetten.

Lees meer
Loonse&Drunense Duinen

Loonse & Drunense Duinen

Door Team

Er is altijd ruimte om een keer samen iets te doen. Wie wil doet een suggestie en we kijken wie er meegaat. Het initiatief was van Frank: “Wie gaat er mee mountainbiken in de Loonse & Drunense Duinen?”. Zo enthousiast als de eerste reacties waren, bleek het niet om het mountainbiken te gaan.

Lees meer
Van Gogh

Vitaal Kwartaal van Nationale Nederlanden

Door Nieuws

Begin november werden we benaderd voor een stukje in Vitaal Kwartaal, een digitaal magazine van Nationale Nederlanden. Het verzoek om een telefonisch interview is uiteindelijk een leuk gesprek geworden in het Kröller-Mullermuseum.

Lees meer
Deeldag WordPress

Deeldag WordPress

Door Ontwikkeling

Na een avond vol inspiratie, gave ideeën en enthousiasme is ons hoofd wel even op hol geslagen. Wij hopen dat dit ook het geval is voor iedereen die heeft deelgenomen aan de dWise Deeldag over content management.

Lees meer
dWise herfsttoernooi

dWise Herfsttoernooi

Door Nieuws

Het dWise Herfsttoernooi is elk jaar weer een sterk bezet toernooi. Omdat begin november de speelsterktes voor het nieuwe jaar vastgesteld worden door de KNLTB is ons toernooi één van de laatste toernooien waar spelers hun rating nog kunnen verbeteren. Daarnaast is het in de herfstvakantie voor veel jeugdspelers één van de weinige toernooien waar ze aan mee kunnen doen.

Lees meer
dWise gaat naar de Beurs

dWise naar de Beurs

Door Team

Op woensdag 8 juli 2015 zijn we met zijn allen naar de Beurs geweest om het twaalfjarig bestaan van dWise te vieren. Iedereen die op dat moment bij ons werkt zie je op de foto hierboven. Daarnaast was er nog een groep mensen met wie wij werken zoals tekstschrijvers, fotografen en ontwerpers. Een potje poolen en een potje bier was het thema…

Lees meer